retete de slabit.ro

Stresul, inamicul siluetei tale! Fenomenul nu are loc numai in mintea


 
 
    Stresul, inamicul siluetei tale! Fenomenul nu are loc numai in mintea ta, stresul te face cu adevarat sa tanjesti la dulciuri. O demonstreaza si un studiu efectuat la Montclair State University.
Cercetatorii au pus la dispozitia celor doua grupuri de subiecti, cu un nivel scazut, respectiv crescut de stres, patru boluri care contineau struguri, chipsuri, alune si bomboane. Toata lumea a ingurgitat cam aceleasi cantitate de chipsuri si alune, insa participantii cu un nivel ridicat de stres au consumat de 5 ori mai multe bomboane si de 4 ori mai multi struguri decat subiectii relaxati.
Un motiv ar fi acela ca alimentele cu un continut ridicat de zaharuri simple(precum bomboanele) maresc nivelul de serotonina-elementul chimic care genereaza senzatia de “bine” la nivelul creierului.
Exista insa o problema, dulciurile de genul asta te fac mai fericit(sau macar mai multumit) pe moment, dar nu iti reduc nivelul de stres. Iata insa o modalitate prin care poti lupta si cu stresul, si cu circumferinta abdomenului tau: oamenii de stiinta danezi au descoperit ca persoanele care fac exercitii fizice de orice natura si la orice intensitate, timp de 2 ore pe saptamana(adica aproximativ 17 minute pe zi) riscul de a se simti extrem de stresate este cu 61% mai mic pentru sedentari.


Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre alune sau chipsuri postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza
 

Nu ati gasit raspuns in aceast articol la intrebarile dumneavoastra.

Cautati dupa etichetele alune, chipsuri, circumferinta abdomen, sedentari, serotonina, silueta, stres, struguri

Postati intrebarea dumneavoastra