retete de slabit.ro

Stiati ca mierea de mana este singurul sortiment de miere care nu prov


 
 
    Stiati ca mierea de mana este singurul sortiment de miere care nu provine din nectarul florilor.
Prima sursa, cea mai importanta, o reprezinta secretiile dulci ale arborilor. Aceste substante dulci sunt preluate de albine, mai ales in perioada de primavara si toamna, cand florile sunt putine sau ofera putin nectar.
A doua sursa de miere de mana o reprezinta excretiile dulci ale afidelor. Seva plantelor contine o cantitate mare de glucide si mai putine substante necesare pentru sinteza proteinelor.
Ca atare, afidele sunt silite sa extraga multă seva pe care o prelucreaza cu aparatul lor digestiv, iar surplusul de glucide il excreta sub forma de picaturi dulci (mana).
Prin urmare mierea de mana poate avea origine vegetala (secretia dulce a plantelor) sau animala (excretia afidelor).
Indicatii terapeutice ale mierii de mana
Datorita bogatei sale compozitii in minerale, bioflavonoide si vitamine (vitamina C si grupul B), mierea de mana are importante proprietati terapeutice. Ea este frecvent recomandata in tratamentul spasmofiliei la adolescenti, a rahitismului la copii si adolescenti, a osteoporozei si a altor afectiuni articulare la adulti si varstnici.
De asemenea, aceasta miere este recomandata in cazul bolilor infectioase, in cazul bolilor intestinului gros, al afectiunilor gastrointestinale si pentru eliminarea toxinelor din organism.


Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre miere de mana sau indicatii terapeutice miere mana postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza
 

Nu ati gasit raspuns in aceast articol la intrebarile dumneavoastra.

Cautati dupa etichetele miere de mana, indicatii terapeutice miere mana, minerale, vitamine, proprietati terapeutice

Postati intrebarea dumneavoastra