retete de slabit.ro

Sosul de hrean. Foarte simplu. Ai nevoie de vreo trei radacini de hrea


 
 
    Sosul de hrean. Foarte simplu. Ai nevoie de vreo trei radacini de hrean proaspat. Pune-le in apa fiarta pentru cateva minute. Cand s-au racit curata coaja si taie-le in bucatele. Pune hreanul intr-un robot de bucatarie, adauga doua linguri de apa, o lingura de otet balsamic, doua linguri cu ulei, o lingura cu varf de mustar de foarte buna calitate, sare, piper si doua lingurite cu zahar sau o lingura cu miere. Omogenizeaza bine totul, pana rezulta o parta. O poti pastra ca atare, la frigider vreme de o saptamana, intr-un recipient inchis. Cand vrei sa-l consumi adauga parti egale de pasta de hrean si smantana degresata sau iaurt gras. Se poate combina si cu lapte batut. Omogenizeaza bine si vei avea cel mai gustos si mai sanatos sos de hrean.
In hrean se gaseste vitamina C in combinatie cu fitoncide, substante cu rol de antibiotice.
In compozitia radacinei de hrean sunt vitamine din complexul B, necesare pentru functionarea sistemului nervos, pentru imbunatatirea memoriei, pentru mentinerea sanatatii pielii si parului, dar si potasiu, fosfor, fier, cupru, elemente indicate cardiacilor si la prevenirea retentiei de apa.
Substanta care da gustul picant ar radacinii de hrean creste secretia de suc gastric. Hreanul actioneaza inclusiv asupra grasimilor, fiind recomandat persoanelor care sunt la cura de slabire.


Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre sos de hrean sau hrean postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza
 

Nu ati gasit raspuns in aceast articol la intrebarile dumneavoastra.

Cautati dupa etichetele sos de hrean, hrean, imbunatatirea memoriei, cresterea imunitatii, sanatatea pielii, sanatatea parului, arderea grasimilor

Postati intrebarea dumneavoastra