retete de slabit.ro

Portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoas


 
 
Portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acopera coaja citricelor Portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acopera coaja citricelor
    Portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acopera coaja citricelor si este folosita pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicida.

Ingerarea acestei substante ataca ficatul si rinichii si se pare ca este cancerigena si mutagena, dupa cum declara prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Fructele si legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit si nici o culoare aparte. Legislatia Uniunii Europene incerzice folosirea THIABENDAZOL-IMAZALIL in agricultura.

ATENTIE! Intoxicarea poate interveni chiar daca nu se ingereaza coaja fructelor si legumelor stropite. Acestea trebuie spalate pentru indepartarea pesticidului de pe suprafata lor !


Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre citrice sau portocale postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza
 

Nu ati gasit raspuns in aceast articol la intrebarile dumneavoastra.

Cautati dupa etichetele citrice, portocale, mencinicopschi, pesticide, fungicide, imazalil

Postati intrebarea dumneavoastra