retete de slabit.ro

Mersul pe jos creste dimensiunea creierului. Plimbarile in ritm sustin


 
 
Mersul pe jos creste dimensiunea creierului. Plimbarile in ritm sustinut, efectuate de trei ori pe saptamana, cresc dimensiunea hippocampusului, centrMersul pe jos creste dimensiunea creierului. Plimbarile in ritm sustinut, efectuate de trei ori pe saptamana, cresc dimensiunea hippocampusului, centr
    Mersul pe jos creste dimensiunea creierului. Plimbarile in ritm sustinut, efectuate de trei ori pe saptamana, cresc dimensiunea hippocampusului, centrul cerebral al memoriei, una dintre primele regiuni ale creierului afectate de maladia Alzheimer, au descoperit cercetatorii americani.
Cercetatorii au cerut unui grup de 120 de barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani, sa efectueze plimbari in pas sprinten, cu durata a 40 de minute, de trei ori pe saptamana, conform dailymail.co.uk.
In mod normal, creierul se micsoreaza odata cu varsta. Cu toate acestea, in urma scanarii creierului participantilor la experiment, dupa un an de plimbari sustinute, s-a constatat ca regiunile-cheie la nivel cerebral, inclusiv hippocampusul, si-au marit dimensiunea cu 2%, au afirmat cercetatorii, in cadrul conferintei anuale a Asociatiei americane pentru progresul stiintei din Chicago.
Oamenii de stiinta au explicat ca aceasta crestere este echivalenta cu intinerirea cu doi ani a varstei creierului – o schimbare despre care au afirmat ca marcheaza o imbunatatire “enorma”.

Majoritatea populatiei este inca extrem de sedentara si este foarte greu sa ii convingem pe oameni sa faca miscare. Nu antrenam persoanele mai in varsta sa alerge la maraton. Ii convingem doar sa se ridice si sa faca exercitii moderate de cateva ori pe saptamana, iar imbunatatirile enorme, realizate in curs de cateva luni, nu se vor lasa asteptate”, a adaugat Kirk Erickson, in timpul conferintei de la Chicago.Sursa:mediafax.ro


Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre mersul pe jos sau maladia alzheimer postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza
 

Nu ati gasit raspuns in aceast articol la intrebarile dumneavoastra.

Cautati dupa etichetele mersul pe jos, maladia alzheimer, sedentarismul, plimbari in ritm sustinut, dimensiunea creierului

Postati intrebarea dumneavoastra