retete de slabit.ro

Ceaiul de galbenele este utilizat atat pentru uz extern pentru efectel


 
 
    Ceaiul de galbenele este utilizat atat pentru uz extern pentru efectele sale antiinflamatoare, antibacteriene si cicatrizante cat si intern, unde foloseste cu succes ca adjuvant in tratamentele pentru gastrite, ulcere gastrice si duodenale, colecistite, enterocolite si poate fi folosit si ca diuretic natural.

Ceaiul de galbenele poate ajuta chiar la reglarea menstrelor la femei.

Extern, se pot face comprese cu ceai si se aplica peste plagi si arsuri, peste diverse afectiuni de piele ca eriteme, ulceratii, eczeme sau acnee sau se pot face spalaturi la suferinzii de boala hemoroidala si la femeile care au frecvente infectii in zona vaginului.

La nivel oral, datorita efectului sau antiinflamator si antibacterian, se poate face gargara pentru a ameliora durerile de gat sau pentru grabirea vindecarii plagilor postextractionale.

Elementele active ale plantei sunt beta-carotenul, vitamina C, calendulia, sterolii, substante;e proteice si flavonoidele.

Consumul intern de ceai de galbenele NU este indicat la femeile gravide si la cele care alapteaza.


Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre ceai de galbenele sau galbenele postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza
 

Nu ati gasit raspuns in aceast articol la intrebarile dumneavoastra.

Cautati dupa etichetele ceai de galbenele, galbenele, gastrita, ulcer gastric, colecistita, enterocolita, calendulia, steroli, flavonoide

Postati intrebarea dumneavoastra