retete de slabit.ro

De ce sa mancam peste? Pestele de apa dulce sau sarata, precum si fruc


 
 
    De ce sa mancam peste?
Pestele de apa dulce sau sarata, precum si fructele de mare: crevetii, homarii, langustele, crabii, scoicile, calamarii si caracatita, sunt o sursa alimentara cu o valoare nutritionala exceptionala.
Carnea de peste, spre deosebire de cea a speciilor de animale terestre, contine o proteina usor digerabila si de calitate superioara, avand continut scazut de colagen si echilibrat in aminoacizi.

Iata cateva beneficii ale consumului de peste:

Protejeaza sanatatea inimii si a creierului prin aportul de acizi grasi esentiali omega-3 EPA si DHA;

Contine vitaminele liposolubile A si D si minerale, dintre care cele mai importante sunt zincul, seleniul, iodul si cuprul;

Asigura o stare de buna-dispozitie prin continutul de triptofan – un aminoacid important, precursor al serotoninei (hormonul fericirii);

Ajuta la dezvoltarea normala a creierului fatului (atunci cand este consumat de mama in timpul sarcinii) si a copilului.

Cand introducem pestele in alimentatia copiilor?

Pestele este o carne usor digerabila, insa din cauza potentiatului alergen mai ridicat, va fi introdusa in meniul copiilor dupa varsta de 1 an, preferandu-se pestele alb: salau, dorada, pastrav (mai rar, deoarece contine multe oase) si nu speciile de pesti albastri scombroizi, precum macrou, scrumbie sau ton. In ceea ce priveste fructele de mare, acestea sunt recomandate copiilor cu varsta de cel putin 3 ani.


Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre peste sau beneficii peste postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza
 

Nu ati gasit raspuns in aceast articol la intrebarile dumneavoastra.

Cautati dupa etichetele peste, beneficii peste, alimentatia copiilor cu peste, fructe de mare, carnea de peste, tripofan

Postati intrebarea dumneavoastra