retete de slabit.ro

Carnea injectata este cel mai bine pastrat secret din industria alimen


 
 
    Carnea injectata este cel mai bine pastrat secret din industria alimentara. Adevarul despre mezelurile `traditionale` sau `ca la tara` este ca ele ascund pericolul cancerului in spatele unor denumiri banele.

Si cum ... industria preparatelor din carne este o afacere de 1 miliar de euro anual e inevitabil sa nu apara si elemente care ne infioara.

Multi evita salamurile ca sa scape de E-urile din aceste produse si se indreapta spre produsele premium ca ceafa sau cotlet afumat dar putin stiu ca acestea ascut pericole si mai mari. In aceste produse se injecteaza apa cu sare, plus polifosfati si coloranti chimici. Dupa dopajul cu acul si seringa carnea rezista in galantare si 3-4 saptamani.

Fie ca e vorba de BACON, PASTRAMA, PULPE DE PUI, PIEPT DEZOSAT sau CARNE MACRA de PORC sau VITA, odata ce e industrializata aceasta carne trece prin procesul de injectare.

Considerate produse premium, pastrama, muschiul sau cotletul, sunt injectate cu saramura si fosfati pentru a retine cat mai multa apa iar vidarea acestora mascheaza faptul ca produsul e de fapt plin de apa.

Substanta care se injecteaza este denumita tehnica saramura dar in fapt avem sare, polifosfati, caragenan, coloranti si nitriti.

Carnea obisnuita isi pastreaza culoarea 2-3 zile, cea injectata arata proaspata si trei saptamani. Rosul carmin folosit la injectare este extras dintr-o insecta, iar in timpul procesului se foloseste aluminiu care favorizeaza aparitia bolii Alzheimer.



Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre carne macra sau pastrama postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza
 

Nu ati gasit raspuns in aceast articol la intrebarile dumneavoastra.

Cautati dupa etichetele carne macra, pastrama, carne injectata, pulpe de pui, piept dezosat, polifosfati, caragenan

Postati intrebarea dumneavoastra