retete de slabit.ro

Bicicleta sau banda in batalia pentru arderea grasimii? Alergarea sau


 
 
    Bicicleta sau banda in batalia pentru arderea grasimii?
Alergarea sau mersul pe banda rulanta si bicicleta stationara sunt cele mai populare forme de exercitiu aerobic printre sportivi. Dintre acestea doua, cei mai multi sportivi sunt de acord ca exercitiile pe banda rulanta sunt mult mai intense. Aceasta deoarece banda rulanta te obliga sa stai in picioare si astfel solicita o masa musculara mai mare decat pozitia sezand de pe bicicleta.
Cu cat e mai mare intensitatea cu atat mai mult corpul utilizeaza carbohidratii aflati in muschi sub forma de glicogen si in sange sub forma de glucoza. Studiile arata ca, atunci cand intensitatea trece de nivelul la care corpul utilizeaza 64% din capacitatea de absorbtie a oxigenului, principala sursa de energie devin carbohidratii. Atunci cand simtiti o senzatie de arsura in muschii solicitati, aceasta semnaleaza o acumulare de acid lactic generat de un metabolism anaerob.

Totusi care dintre cele 2 exercitii, pe bicicleta sau pe banda, consuma mai multa grasime?
Intr-un nou studiu, 12 barbati au pedalat si au mers pe banda rulanta inclinata, 3 minute fiecare. Exercitiul pe banda rulanta a generat un nivel mai mare de oxidare a grasimilor decat pedalatul pe bicicleta desi nivelul de intensitate la care oxidarea grasimilor a fost maxim era in esenta acelasi pentru ambele forme de exercitiu (60% din capacitatea maxima de absorbtie a oxigenului).


Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre acumulare acid lactic sau alergatul pe banda postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza