retete de slabit.ro

Bauturile energizante secatuiesc organismul de resurse! Desi sunt con


 
 
    Bauturile energizante secatuiesc organismul de resurse!
Desi sunt consumate pe scara larga, medicii nutritionisti avertizeaza ca bauturile energizante au teribil de multe efecte negative, provocand stari de depresie, anxietate, hipertensiune arteriala si tulburari de ritm cardiac.

Bauturile energizante contin in formula lor cofeina, guarana sau taurina, substante ce au rolul de a energiza organismul uman cand acesta are de infruntat efeorturi fizice sau intelectuale intense, insa paradoxal medicii avertizeaza ca aceste bauturi trebuie evitate exact in aceste situatii deoarece stimuleaza organismul sa consume ultimele lui resurse de energie, secatuindu-l de ultimele farame de vlaga si provocand dezechilibre ce pot provoca multe afectiuni.
Bauturile energizante pot fi consumate ocazional in cazul unei alimentatii sanatoase si a unui stil de viata echilibrat insa chiar si asa trebuie baute in cantitati limitate de maxim o doza de 250-300ml. Deoarece au un continut ridicat de cofeina persoanele ce consuma cantitati mai mari trebuie sa fie constiente ca supradoza de bauturi energizante provoaca dezechilibre cu consecinte extrem de nefaste pentru organism.
Energizantele au efectul dorit doar atunci cand organismul este odihnit si trebuie baute doar in prima parte a zilei.
La fel ca si in cazul cafelei, energizantele provoaca dependenta si consumate prea des afecteaza sistemul nervos provocand stari dese de depresie. De asemenea comsumul in cantitati mari de bauturi energizante afecteaza puternic ficatul si inima, crescand considerabil riscul aparitiei tahicardiei chiar si la tinerii sub 30 de ani.

Una din substantele cele mai intalnite in componenta bauturilor energizante, taurina, este substanta deja interzisa in multe tari din Europa. Taurina este un amino-acid care lucreaza ca si neurotransmitator si are mai mult efect de sedativ decat de stimulant, conform cercetatorilor de la Weill Cornell Medical College. Este este bine de stiut ca taurina din bauturile energizante nu are nimic de-a face cu taurii asa cum denumirea o sugereaza ci este o substanta sintetica produsa de companiile farmaceutice.

O alta componenta uzuala in bauturile energizante ,gurana are aceleasi efecte ca si cafeaua, semintele aceste continand 4 – 5% cafeina. Cantitatile mari de zahar din bauturile energizante predispun si la ingrasare. De exemplu un studiu realizat in Noua Zeelanda a aratat ca cele 27 de grame de zahar dintr-o cutie de Red Bull reprezinta o cantitate suficient de mare pentru a bloca complet capacitatea organismului uman de a arde grasimi.


Poti fi primul care comenteaza sau ofera informatii la aceasta intrebare. Daca stiti pe cineva care are informatii despre bauturi energizante sau cofeina postati aceasta pagina pe Facebook, Google+ sau Twitter.

fara poza
 

Nu ati gasit raspuns in aceast articol la intrebarile dumneavoastra.

Cautati dupa etichetele bauturi energizante, cofeina, guarana, taurina, bauturile energizante ingrasa, efecte negative energizante

Postati intrebarea dumneavoastra